L’Espai Baladre serà l’escenari del 49é Concurs Internacional de Fideuà de Gandia, que se celebrarà dimecres que ve 5 de juny, on 30 participants competiran pel títol de “millor fideuà” del món
L’esdeveniment va ser presentat este matí en el Palau Albereda de València, amb la presència de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro; la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno; i la regidora delegada de Turisme, Balbina Sendra, a més d’altres representants institucionals i del sector turístic.
El concurs comptarà amb un jurat de primer nivell, compost per experts gastronòmics i xefs reconeguts amb Estrella Michelin i Sols Repsol, com Ricard Camarena i Susi Díaz. Avelino Alfaro va destacar la història i la perseverança que han permés la realització del certamen al llarg dels anys, agraint la col·laboració del sector i el suport de les autoritats locals.
L’alcalde José Manuel Prieto va subratllar la importància del concurs com a ambaixador de la gastronomia de Gandia i va avançar que s’estan preparant celebracions especials per al 50é aniversari l’any vinent.
Cristina Moreno va emfatitzar la rellevància del producte gastronòmic com a motor d’ocupació i creixement econòmic. Prieto també va ressaltar la nova ubicació del concurs en l’Espai Baladre de la platja, afirmant que no sols es tracta del lloc, sinó de la qualitat de l’experiència que Gandia pot oferir als seus visitants, incentivant al fet que tornen i es queden a la ciutat.
Font: Gent de la Safor