La quarta edició del Festival d’Art & Gastronomia de València 2024, FestIN, es durà a terme del 16 al 25 de febrer en diversos llocs de València, Gandia i Riba-roja de Túria.
El Centre Cultural La Beneficència de la Diputació de València va presentar el programa de l’esdeveniment, que fusiona la gastronomia amb disciplines artístiques com la música, les arts escèniques i la pintura. Durant la presentació, es va realitzar una performance a càrrec de Lluís Penyafort, del València Club Cuina, com a part de l’arrancada festiva.
FestIN proposa als assistents una experiència gastrocultural única, on podran gaudir de la gastronomia i l’art en llocs emblemàtics de les tres localitats. Cada espai oferirà propostes inspirades en diferents temàtiques, buscant involucrar als participants en la divulgació i recreació de les arts valencianes. Xavi Pascual, director de València Turisme, va expressar el seu orgull per l’expansió del festival a municipis com Gandia i Riba-roja de Túria, mentres que Paula Llobet, regidora de Turisme Innovació i Inversions de l’Ajuntament de València, va ressaltar la capacitat de l’esdeveniment per a submergir als comensals en experiències culturals autèntiques.
En esta edició, el festival oferirà un variat menú d’activitats que inclouen òpera, història, arquitectura modernista, pintura, escultura, ciència i més. Els xefs seleccionats per a acompanyar estos esdeveniments representen el millor de la gastronomia local, entre ells destaquen noms com Ricard Camarena, Rosa Vázquez de PROAVA, i l’equip del restaurant peruà-valencià Orson.
Els escenaris triats per a estes experiències van des de museus com l’IVAM i el Museu de Belles arts de València fins a espais culturals com el Palau de les Arts i el Centre d’Art Hortensia Herrero, oferint una diversitat d’ambients per a gaudir de la fusió entre art i gastronomia.