Gandia està impulsant la internacionalització de l’albergínia llistada, un producte agrícola local que ha sigut redescobert per xefs i que ara gaudix de gran popularitat.

Des del 15 de juny al 14 de juliol, se celebraran les Jornades Gastronòmiques de l’Albergínia Llistada, on 28 restaurants de la zona elaboraran plats innovadors amb este ingredient. La regidora de Turisme, Balbina Sendra, i el president de Destí Safor, Amadeo Faus, van presentar esta iniciativa en una roda de premsa.

Sendra va destacar que estes jornades no sols valoren l’albergínia llistada de Gandia, sinó que també promouen la sostenibilitat agrícola i la rica gastronomia local. “Esta iniciativa realça la importància de la nostra gastronomia i el nostre patrimoni agrícola, beneficiant tant als residents com als visitants”, va afirmar. Els restaurants participants s’han compromés a crear plats innovadors que van més enllà de l’ús tradicional de l’albergínia.

Font: Llevant EMV

Amadeo Faus va subratllar la importància del producte de quilòmetre zero, ja que enguany un agricultor local serà el proveïdor de l’albergínia per a les jornades. Va descriure l’albergínia llistada de Gandia com un producte especial a causa de la seua dolçor i falta de picor, característiques que permeten la creació de plats únics. La col·laboració entre el sector gastronòmic i l’agricultura local reforça el valor cultural i econòmic d’este esdeveniment culinari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *