El sector turístic va tancar l’any 2022 amb un balanç positiu, experimentant un augment en la demanda interna i una recuperació en la despesa. No obstant això, el turisme s’enfronta a cinc reptes clau per mantenir el seu creixement en 2023.

El primer repte és atreure talent qualificat, ja que el sector pateix un dèficit de recursos a causa de les restriccions de la pandèmia. Les empreses han de crear entorns laborals atractius i fomentar la formació per atreure i desenvolupar els perfils necessaris, especialment en l’àmbit de la digitalització. El segon repte és la digitalització de l’experiència del client. Les companyies han d’anar més enllà de la digitalització dels processos transaccionals i oferir una experiència personalitzada en tot el cicle del client, adaptant-se a les seues expectatives cada vegada més altes.

La sostenibilitat es converteix en el tercer repte, ja que els clients demanden que siga part intrínseca de la seua experiència. Les empreses han d’adoptar pràctiques sostenibles i oferir propostes de valor alineades amb la responsabilitat social i ambiental, atraient tant els clients com els professionals qualificats. El quart repte implica passar d’un model turístic basat en el producte a un model centrat en el client. Les empreses han d’identificar i comprendre els perfils de clients als quals desitgen atreure i oferir experiències que satisfacin les seues expectatives concretes. Finalment, la diferenciació es torna crucial per al futur del turisme. Les empreses han de desenvolupar propostes de valor diferenciades per a atraure una demanda qualificada i oferir productes personalitzats a segments de clients específics.

Per tant, el turisme en 2023 s’enfronta als reptes d’atrar talent qualificat, digitalitzar l’experiència del client, prioritzar la sostenibilitat, canviar l’enfocament cap al client i diferenciar-se en el mercat. Superar aquests reptes permetrà al sector mantenir el seu creixement i èxit en el futur.

Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *